Φτιάξε το δικό σου ντιπ γιαουρτιού με σουμάκ, ρίγανη και καβουρδισμένο σουσάμι - BORO από την ΑΝΝΑ ΔΡΟΥΖΑ


Υλικά

  • 1 κιλό κατσικίσιο γάλα ή απλό γιαούρτι πλήρες
  • 2 κουταλάκια του γλυκού αλάτι
  • 2 ζεστές πίτες (με λίγο ελαιόλαδο)
  • Μισό κουταλάκι ρίγανη
  • Μισό κουταλάκι του γλυκού σουμάκ
  • 1 κουταλιά της σούπας σουσάμι (φρυγανισμένο)
  • ¼ φλιτζάνι έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • Προαιρετικά φύλλα μέντας για γαρνιτούρα

Παρασκευή

Βήμα 1 Πλύνετε το μουσελάνι ( πανί για να στραγγίξετε το γιαούρτι) σε ζεστό νερό, ξεπλύνετε με κρύο νερό και στεγνώστε.

Βήμα 2 Σε ένα μεγάλο μπολ ανάμιξης, ρίξτε το περιεχόμενο του γιαουρτιού σας. Προσθέστε το αλάτι και ανακατέψτε καλά μέχρι να μαλακώσει.

Βήμα 3 Σε ένα άλλο βαθύ μπολ ή δοχείο, τοποθετήστε το μουσελάνι πάνω από ένα μεγάλο κόσκινο και ρίξτε το μείγμα γιαουρτιού. Σηκώστε κάθε γωνία, στρίψτε σε μια μπάλα μέχρι να σφίξει και καταψύξτε όλη τη νύχτα ή 24 ώρες.

Βήμα 4 Την επόμενη μέρα, αφαιρέστε από το ψυγείο και αδειάστε το περιεχόμενο σε ένα μπολ αρκετά μεγάλο και βαθύ. Γεμίστε με έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, σουμάκ, ρίγανη και φρυγανισμένο σουσάμι. Σερβίρετε με ζεστή πίτα.

Δείτε ολόκληρη τη συνταγή εδώ

Διαβάστε σχετικά άρθρα

Σούπα από κόκκινες φακές, σπανάκι και γιαούρτι

Πεντανόστιμες τηγανίτες με σπανάκι και σάλτσα γιαουρτιού

Φιογκάκια με σολομό, σπανάκι και λεμονάτη κρέμα γιαουρτιού



Source link