Έτσι φτιάχνεις κρυφά άλμπουμ φωτογραφιών σε όλα τα κινητά – News.gr


Ένα χρήσιμο τρικ για να προστατεύσουμε τα δεδομένα μας

Αν έχεις φωτογραφίες στο κινητό που δεν θέλεις να σβήσεις αλλά και να μην τις βλέπεις κάθε ημέρα, τότε έχεις την δυνατότητα να δημιουργήσεις το δικό σου ιδιωτικό άλμπουμ.

Σύμφωνα με δεδομένα από την εταιρεία Rise Above Research, οι χρήστες smartphone τραβούν κάθε χρόνο 1,3 τρισεκατομμύρια φωτογραφίες. Αυτό σημαίνει ότι σε κάθε άτομο στον πλανήτη αντιστοιχούν 150 φωτογραφίες το χρόνο. Το ψηφιακό μας αποτύπωμα είναι μεγάλο, αλλά υπάρχουν τρόποι να το διαχειριστούμε, όπως τα κρυφά άλμπουμ μέσα στο άλμπουμ φωτογραφιών μας.

Έτσι ανάλογα με τη συσκευή σας και την εφαρμογή που χρησιμοποιείτε:

Στο Google Photos

Στο λογισμικό Android 6 ή σε πιο πρόσφατα update, μπορείτε να βάλετε φωτογραφίες σε ένα φάκελο και να τις ασφαλίσετε με PIN, δακτυλικό αποτύπωμα ή όποια άλλη μέθοδο χρησιμοποιείτε για να ξεκλειδώσετε το κινητό σας. Οι φωτογραφίες στον κλειδωμένο φάκελο δεν θα εμφανίζονται στα αποτελέσματα αναζήτησης, μεταφορές μέσω cloud ή αυτοματοποιημένα βίντεο. Αν όμως κάποιος έχει πρόσβαση στη συσκευή σας, πχ επειδή γνωρίζει το ΡΙΝ, μπορεί και να δει τις φωτογραφίες στον κλειδωμένα φάκελο.

Για να δημιουργήσετε το ιδιωτικό άλμπουμ, ανοίξτε την εφαρμογή Google Photos. Στο κάτω μέρος της οθόνης σας επιλέξτε Library κι έπειτα Utilities. Μετά επιλέξτε Set up locked folder.

Στα iPhone

Και η Apple δίνει την επιλογή ιδιωτικού άλμπουμ. Για να το βρείτε, ανοίξτε την εφαρμογή Photos, επιλέξτε Albums στο κάτω μέρος της οθόνης κι έπειτα Utilities.

Για να μεταφέρετε μια φωτογραφία στο κρυφό άλμπουμ, πατήστε πάνω της και επιλέξτε Share κι έπειτα Hide από το μενού που θα εμφανιστεί.

Όπως και στο Google Photos, όποιος μπορεί να ξεκλειδώσει το κινητό σας έχει πρόσβαση και στο ιδιωτικό άλμπουμ, εκτός αν το κάνετε να εξαφανιστεί από τα Settings.

Σε συσκευή Samsung

Κάποιες συσκευές Samsung έχουν την επιλογή «ασφαλής φάκελος». Για να τη χρησιμοποιήσετε, ανοίξτε τα Settings, επιλέξτε Biometrics and Security κι έπειτα Secure Folder. Μπορείτε επίσης να διαλέξετε με ποια μέθοδο θα ξεκλειδώνεται ο φάκελος.

Για να προσθέσετε φωτογραφίες, επιλέξτε το φάκελο από το μενού εφαρμογών. Έπειτα διαλέξτε την επιλογή Add Files και επιλέξτε τις φωτογραφίες που θέλετε να κρύψετε.

Άλλες εφαρμογές

Στην αγορά κυκλοφορούν και ανεξάρτητες εφαρμογές που λειτουργούν ως ιδιωτικά άλμπουμ, όπως το Secret Photo Vault ή το Private Photo Vault. Κάποιες από αυτές είναι δωρεάν ενώ άλλες απαιτούν συνδρομή. Και σε αυτή την περίπτωση χρειάζεται όμως προσοχή- η εφαρμογή μπορεί να κρατάει τις φωτογραφίες σας ιδιωτικές, αλλά να διαθέτει τα δεδομένα σας σε τρίτους.

Σχετικά Tags

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ κινητό

Source link