Δοκιμάστε αυτή την εύκολη και πεντανόστιμη συνταγή με γαρίδες alfredo επιλέγοντας ζυμαρικά fettuccine ή πέννες και θα εντυπωσιάσετε τους καλεσμένους σας με τις μαγειρικές σας ικανότητες.
Υλικά:
350γρ ζυμαρικά fettuccine ή πέννες (κατά προτίμηση ολικής)
450γρ γαρίδες, καθαρισμένες και ξεφλουδισμένες
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
1 μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2 κουταλιές της σούπας βούτυρο light
1 σκελίδα σκόρδο
1/3 φλιτζάνι λευκό κρασί (κατά προτίμηση Chardonay)
2 φλιτζάνια κρέμα γάλακτος light
1/3 φλιτζάνι τυρί παρμεζάνα
αλάτι και πιπέρι
πάπρικα και εστραγκόν (από μία κουταλιά της σούπας)
Μαϊντανό ή βασιλικό για γαρνίρισμα (αν θέλετε)
Εκτέλεση:
Βράζουμε τα ζυμαρικά που έχουμε επιλέξει σε αλατισμένο νερό και όταν είναι έτοιμα τα στραγγίζουμε χωρίς να τα περάσουμε κάτω από το νερό, γιατί κολλάει καλύτερα πάνω τους η σάλτσα που θα φτιάξουμε. Στη συνέχεια αλατοπιπερώνουμε τις γαρίδες, ρίχνουμε την πάπρικα και το εστραγκόν και τις περνάμε στο τηγάνι έχοντας κάψει μια κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο. Μόλις πάρουν ένα ελαφρύ ροζ χρώμα είναι έτοιμες και τις αποσύρουμε από τη φωτιά, αδειάζοντας το περιεχόμενο του τηγανιού σε ένα μπολ.
Έπειτα, στο τηγάνι που είχαμε τις γαρίδες προσθέτουμε 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο και το κρεμμύδι και σοτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να ροδίσει. Ρίχνουμε το σκόρδο και σοτάρουμε άλλο ένα λεπτό. Ανακατεύουμε με 1/3 φλιτζάνι λευκό κρασί και χαμηλώνουμε λίγο το μάτι. Ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και σιγοβράζουμε για 2 λεπτά. Στη συνέχεια, πασπαλίζουμε με 1/3 φλιτζάνι παρμεζάνα και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει λεία κρέμα και αποσύρουμε από τη φωτιά.
Προσθέτουμε ελάχιστη πάπρικα, εστραγκόν, αλάτι και πιπέρι για τη γεύση και ρίχνουμε τις γαρίδες και τα ζυμαρικά μας για να πάρουν μια βράση με την κρέμα. Το πιάτο μας είναι έτοιμο για σερβίρισμα και γαρνίρουμε με μαϊντανό ή βασιλικό.