Αναπηρία και σεξ: Πώς να το απολάυσετε στο έπακρο! - BORO από την ΑΝΝΑ ΔΡΟΥΖΑ


Από την αρχή της ερωτικής μας ζωής, αλλά ακόμα και πριν από αυτό, νιώθουμε έλξη για διάφορα άτομα γύρω μας. Αυτό από μόνο του αρκεί για να μπούμε στον μαγικό κόσμο του έρωτα και να βιώσουμε πρωτόγνωρα συναισθήματα. Ενώ παράλληλα αισθανόμαστε έλξη για κάποιον άλλον, ανησυχούμε και για το πώς βλέπει εμάς αυτός ο άλλος.

Επιθυμούμε να είμαστε ελκυστικοί και ποθητοί, ωστόσο όχι πάντα σίγουροι για το πώς φαινόμαστε στα μάτια αυτού που λαχταράμε. Φοβόμαστε μήπως κάτι επάνω μας απωθήσει τελικά αυτόν τον άλλον και φέρει τα αντίθετα αποτελέσματα από τα αναμενόμενα.

Τον ίδιο ακριβώς φόβο βιώνουν και τα άτομα με αναπηρίες κατά την διάρκεια της ζωής τους, και μάλιστα σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό. Φυσικά η λέξη αναπηρία καθιστά σαφές ότι είναι πιθανό τα άτομα αυτά να αντιμετωπίσουν περισσότερες προκλήσεις κατά την διάρκεια της σεξουαλικής πράξης. Αυτό δεν συνεπάγεται όμως με ανικανότητα. Τα άτομα με αναπηρίες μπορούν να απολαύσουν εξίσου τον έρωτα και να έχουν έναν μόνιμο ερωτικό σύντροφο, αλλά και να δημιουργήσουν οικογένεια.

Σίγουρα η πρόκληση θα είναι μεγαλύτερη, όμως μέσα από συζήτηση, ώστε να γίνουν σαφείς οι ανάγκες των δύο συντρόφων αλλά και εξάσκηση, η σεξουαλική εμπειρία μπορεί να γίνει ευχάριστη. Χρειάζεται υπομονή και ευελιξία στις κινήσεις και τις σκέψεις. Η θέληση τα καθιστά όλα δυνατά.

Μύθοι και αλήθειες

 

Η σεξουαλικότητα των ατόμων με αναπηρία

 • Τα άτομα με αναπηρία αντιμετωπίζουν αρκετά συχνά δυσκολία στο να εκφράσουν την σεξουαλικότητά τους, ωστόσο είναι άτομα απίστευτα σεξουαλικά. Αυτό έρχεται σε πλήρη αντίθεση με πολλούς που πιστεύουν πως δεν είναι, αλλά και πως δεν μπορούν να έχουν τις ίδιες απολαύσεις με τους υπόλοιπους. Σίγουρα όλοι οι άνθρωποι έχουμε μειονεκτήματα, άλλα πιο ορατά και άλλα καλύτερα κρυμμένα.
 • Για όλους εκεί έξω υπάρχει κάποιος. Κάποιος που θα μας ποθεί και θα θέλει να μοιραστεί μαζί μας σεξουαλικές εμπειρίες. Είναι μεγάλο ψέμα να ισχυριζόμαστε πως τα άτομα με αναπηρίες δεν είναι επιθυμητά. Μα και φυσικά είναι! Βλέπουμε γύρω μας ζευγάρια που ο ένας από τους δύο συντρόφους έχει κάποια αναπηρία. Ο έρωτας δεν κοιτάζει τέτοια πράγματα και δίνει σε όλους τις ίδιες ευκαιρίες για να τον απολαύσουν.
 • Το σεξ είναι από τις μεγαλύτερες απολαύσεις της ζωής και όλοι έχουν δικαίωμα σε αυτό. Μία αναπηρία δεν μεταφράζεται σε καμία περίπτωση ως μειωμένη ενέργεια ή όρεξη για σεξ.
 • Είναι αλήθεια πως κάποιων ειδών αναπηρίες δυσκολεύουν ή ακόμα και αποκλείουν την κανονική διείσδυση. Αυτό δεν συνεπάγεται όμως και αποχή από την ερωτική πράξη γενικότερα. Υπάρχουν πολλοί άλλοι τρόποι για να υπάρξει ικανοποίηση στον έρωτα και τα άτομα αυτά να φτάσουν σε οργασμό.
 • Τι γίνεται με την ιδιωτικότητα των ατόμων με αναπηρίες; Είναι σίγουρα μύθος πως το σεξ δεν μπορέι ποτέ να είναι προσωπικό. Τα πάντα στην ζωή είναι θέμα προσαρμοστικότητας. Έτσι και σε αυτήν την περίπτωση ακόμα και τα άτομα αυτά που χρειάζονται συνοδό, θα τον αποχωριστούν στο κατάλληλο σημείο, ώστε να μην προσβληθεί η ιδιωτικότητά τους.

Το σεξ είναι υπέροχο και για τα άτομα που ζουν με κάποια αναπηρία. Μόλις η κατάσταση της αναπηρίας γίνει αποδεκτή από το άτομο που την βιώνει, τότε θα μπορέσει και να επικοινωνήσει αυτά που τον κάνουν χαρούμενο. Θα βρει τρόπους να κάνει το σεξ και πάλι υπεροχο. Μάλιστα έρευνες λένε πως υπάρχουν άνθρωποι που αναφέρουν πως το σεξ μετά την αναπηρία έγινε ακόμα καλύτερο από πριν.

Μια μεγάλη αλήθεια

Όλα τα παραπάνω που αναφέραμε φυσικά δεν σκοπεύουν να σας πείσουν πως η ζωή ενός ατόμου με αναπηρία είναι στρωμένη με ροδοπέταλα. Κάτι τέτοιο θα ήταν ψέμα. Άλλωστε ποιανού η ζωή είναι τέλεια;

Η αναπηρία καθιστά την σεξουαλική ζωή μερικές φορές πολύπλοκη. Οι άνθρωποι δυσκολεύονται να βρουν τον κατάλληλο ερωτικό σύντροφο αλλά και να καθορίσουν τον προσωπικό χρόνο που περνάνε μαζί του. Οι μορφές της αναπηρίας επηρεάζουν κατά περίπτωση την σεξουαλική ζωή, κυρίως λόγω έλλειψης κινητικότητας ή έντονου πόνου που βιώνουν τα άτομα αυτά.

Υπάρχουν δε μορφές αναπηρίας που καθιστούν δύσκολη την στύση στους άνδρες, όπως τραυματισμοί του νωτιαίου μυελού. Ακόμα και σε αυτήν την περίπτωση, με επαρκής διέγερση τα άτομα αυτά μπορούν να φτάσουν σε οργασμό. Μειωμένη σεξουαλική ορμή μπορεί να έχουν και εκείνοι που κάνουν χρήση αντικαταθλιπτικών φαρμάκων, που είναι γνωστά για τις παρενέργειες που προκαλούν στην διέγερση.

Αναπηρία και σεξ: Πώς να το απολαύσετε στο έπακρο

 

αναπηρια και σεξ

Κατανοώντας την δυσκολία με την οποία μπορεί να έρχονται αντιμέτωποι οι άνθρωποι με αναπηρίες, προτείνουμε τρόπους οι οποίοι θα διευκολύνουν την σεξουαλική πράξη αλλά και θα δώσουν ιδέες για ευχαρίστηση.

 • Η ενέργεια πολλές φορές είναι μειωμένη. Εσείς ξέρετε καλύτερα τον εαυτό σας και έτσι μπορείτε να κανονίσετε την συνάντηση με τον σύντροφό σας σε στιγμή που θεωρείτε εσείς κατάλληλη.
 • Η αυτοϊκανοποίηση είναι η απαρχή της σεξουαλικότητάς μας. Αρχίστε από εκεί. Ο αυνανισμός δεν πρέπει να είναι ταμπού. Ειδικά αν η κινητικότητά σας είναι περιορισμένη, η αυτοϊκανοποίηση προσφέρει επίσης οργασμό. Επιπλέον σε αυτόν τον τρόπο μπορεί να συμμετάσχει και ο σύντροφός σας είτε από κοντά είτε μέσω βίντεο κλήσης.
 • Σε κάθε περίπτωση λέμε ναι στα σεξουαλικά παιχνίδια, όπως είναι οι δονητές. Μπορούν να προσφέρουν μεγάλη ποικιλία αλλά και εναλλακτικές λύσεις για να ευχαριστηθείτε στο μέγιστο.
 • Ακόμη και για τα άτομα που χρειάζονται συνοδό, υπάρχει η συσκευή μασάζ που χρησιμοποιείται στο ντούζ. Η ένταση του ψεκασμού μπορεί να ελεγχθεί χειροκίνητα και επιτρέπει μετά την τοποθέτησή της, την έξοδο του συνοδού από τον χώρο, ώστε να διαφυλαχθεί η ιδιωτικότητα.
 • Κάτι που δεν είναι τόσο διαδεδομένο στην χώρα μας, αλλά αρκετά στο εξωτερικό είναι οι λεγόμενοι “σεξουαλικοί βοηθοί’. Πρόκειται για άτομα που προσφέρουν μετά από αίτημα σεξουαλική απόλαυση διαφόρων μορφών, με συνουσία, χάδια, μασάζ ή ακόμα και κάποια βόλτα. Με αυτόν τον τρόπο τα άτομα αποκτούν μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση ανακαλύπτοντας την σεξουαλικότητά τους. Έτσι πρόκειται να έχουν πολλές περισσότερες πιθανότητες στο μέλλον να ορίσουν τα ίδια την σεξουαλικότητά τους.
 • Μην έχετε ως αυτοσκοπό τον οργασμό. Το σεξ και η σεξουαλική πράξη είναι εξίσου ευχάριστη και χωρίς αυτό. Η ευχαρίστηση θα πρέπει να είναι ο μοναδικός σας στόχος και αυτό ο καθένας το ορίζει ο ίδιος για τον εαυτό του. Τα ερωτικά αγγίγματα αλλά και η οικειότητα που δημιουργείται κατά την διάρκεια είναι αρκετή για να προσφέρει την μέγιστη ευχαρίστηση ανάμεσα σε δύο συντρόφους.

 Προτάσεις για γονείς που μεγαλώνουν παιδιά με αναπηρίες

Αγαπητοί γονείς,

Μιλήστε με τα παιδιά σας και δώστε τους να καταλάβουν πράγματα για τα οποία θα αναρωτηθούν μπαίνοντας στην εφηβεία. Μιλήστε τους ανοιχτά για την σεξουαλικότητά τους αλλά και τις δυσκολίες που πιθανώς να αντιμετωπίσουν.

Είναι μεγάλη πρόκληση για κάθε γονιό να μπορέσει να μιλήσει ανοιχτά για το σεξ στα παιδιά του. Παρόλα αυτά είναι καίριο σημείο και οι γονείς οφείλουν να παρέχουν την σωστή ενημέρωση στα παιδιά τους. Σε περίπτωση που δεν νιώθουν σίγουροι, πάντα υπάρχουν οι ειδικοί για να βοηθήσουν.
Δώστε την ευκαιρία στα παιδιά σας να εξερευνήσουν την σεξουαλικότητά τους αλλά και να έχουν την ευκαιρία να την εκφράσουν.

 Source link