Υλικά
-
2 μεσαίες πατάτες
-
1 καφέ κρεμμύδι
-
1 μεγάλο πράσο
-
2 ολόκληρα μικρά κεφάλια σκόρδου
-
7 φλιτζάνια ζωμό κοτόπουλου
-
½ κουταλάκι αποξηραμένα φύλλα θυμάρι
-
½ φλιτζάνι κρέμα γάλακτος ή φρέσκο γάλα
-
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
-
1 φλιτζάνι ψιλοκομμένο μαϊντανό
-
6 φέτες ψωμιού με κόρα για κρουτόν
-
Αλατοπίπερο
Παρασκευή
Ξεφλουδίστε και ψιλοκόψτε τα κρεμμύδια, το σκόρδο και το πράσο και αφήστε τα στην άκρη. Σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, προσθέστε ελαιόλαδο και ρίξτε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, το πράσο, το σκόρδο και το αποξηραμένο θυμάρι και σοτάρετε για 15 λεπτά, χαμηλώνοντας τη φωτιά.
Ενώ μαγειρεύετε, ξεφλουδίστε και κόψτε σε κυβάκια τις πατάτες και προσθέστε στη κατσαρόλα μαζί με το ζωμό από το κοτόπουλο. Αλατοπιπερώστε και σιγοβράστε για 25 – 30 λεπτά.
Προσθέστε την κρέμα γάλακτος ή το φρέσκο γάλα και ανακατέψτε καλά. Στη συνέχεια τοποθετήστε τη σούπα στο μπλέντερ, μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά μαζί.
Για τα κρουτόν, απλώς κόψτε σε μικρά τετράγωνα το ψωμί και τηγανίστε σε ελαιόλαδο σε χαμηλή φωτιά μέχρι να ροδίσει και να γίνει τραγανό, όσο πιο αργά τα μαγειρεύετε, τόσο πιο τραγανά θα παραμείνουν στη σούπα.
Τέλος, σερβίρετε με κρουτόν και ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Δείτε τη συνταγή εδώ
Διαβάστε σχετικά άρθρα:
Μανιταρόσουπα: Η ιδανική συνταγή για τις βροχερές μέρες του χειμώνα