Δέκα ολόκληρα χρόνια μετά το τελευταίο του δημιούργημα, ο μικρός ιταλικός οίκος χειροποίητων supercars παρουσιάζει το Evantra.

Για κάποιον παράξενο λόγο η Faralli & Mazzanti ήθελε στην αρχή να ονομάσει το μοντέλο Mugello. Από την πίστα που βρίσκεται κοντά στην Φλωρεντία. Αλλά και που ανήκει στην Ferrari. Το όνομα Mugello παραπέμπει άμεσα στην Scuderia και δεν είμαστε σίγουροι αν θα εξυπηρετούσε σωστά τους μαρκετινίστικους σκοπούς που είχαν στο νου τους από τη μικρή ιταλική εταιρεία. Εξ άλλου η Faralli & Mazzanti είχε δέκα χρόνια να παρουσιάσει ένα μοντέλο -έμοιαζε κάπως ξεχασμένη από το χρόνο. Τελικά πρυτάνευσε η λογική, το νέο της αυτοκίνητο ονομάστηκε Evantra και την επαναφέρει αμέσως στο «τώρα» -για να μην πούμε ότι την στέλνει κατευθείαν στο «αύριο».

Με μήκος 4,23 μ., πλάτος 1,95 μ. και ύψος 1,22 μ., έχει τις διαστάσεις ενός χορταστικού supercar. Με βάρος 1200 κιλών, έχει την «ελαφράδα» που χρειάζεται για να αποδώσει επιδόσεις εντυπωσιακές. Με ένα κινητήρα 3,5 λίτρων που δίνει 405 ίππους (κι έναν ακόμη που φθάνει τα 603 άλογα) έχει όλη την καρδιά που χρειάζεται για κάτι τέτοιο. Στην «γρήγορη» εκδοχή του, το Evantra χρειάζεται μόλις 3,7 δευτερόλεπτα για να φθάσει από τα 0 στα 100 χλμ./ω. Αναμένεται να το δούμε στους δρόμους από τα μέσα του 2012. Ή μάλλον, να μην το πολυδούμε, αφού θα κατασκευασθούν μόνο πέντε μοντέλα για του χρόνου και από πέντε για κάθε μια από τις επόμενες χρονιές. Μέχρι η Faralli & Mazzanti να αποφασίσει ότι θα βγάλει κάτι ακόμη πιο καινούργιο. Σε καμμια εικοσαριά χρόνια δηλαδή…